Balklänningen





Ja, jag älskar den.

Jag saknar dig.

Älskling, nu får du komma hit för jag saknar dig så det gör ont.

Puss.

Fredag, ledig dag. Vaknade samma tid som jag har hela veckan 05.50. Tufft. Nu ska jag ta mig ner på staden & spendera mina pengar som kom in idag, sedan prova fina balklänningar & så utgång då. Vi hörs, ha det fint.

Student-klänningar.



Klänningar:
http://www.nelly.se

Snart är ju studenten och då gäller det att hitta fina klänningar. Både till balen och till själva dagen. Den första är den finaste bak, och den andra är finast fram tycker jag fast lite för kort. Vad tycker ni?

DAG 9

Idag har jag jobbat lite mer, blev ledig i morgon (jobbar lördag istället). Så, idag är ännu en slappardag. Har pluggat litegrann & kanske tar mig ut på en promenad om orken finns snart.

Imorgon ska jag ta och prova en massa balklänningar & se om jag kan hitta min drömklänning. Sedan får man ju pengar imorgon, så jag ska införskaffa mig lite nytt. På kvällen? Ja, då ska jag ut och se hur ute-livet fungerar i Halmstad. Spännande.


DAG 8

Idag hade vi en riktigt jobbig dag, har ju förberett inför en händelse som inträffar där ikväll. Spännande, spännande. Men, det slutar mest med att jag släpar hem min kropp, lägger den i ett bad med en tidning och kikar på The City. Avkoppling helt enkelt.

(förresten min räkning är antal praktikdagar. 8/18. har varit här längre)

Staden.








The sky is blue and I'm loving it.

Såhär ser världen ut utanför min lägenhet just nu.

Fettisdag!


Mitt humör och motivation pendlar. Fast jag borde springa ute i solskenet och ta vackra foton och bara njuta. Nej, så nu ska jag och semlan titta på
The City. Då blir jag lite gladare.

DAG 7

Hejsan gott folk! Idag har jag spenderat hela morgonen/förmiddagen med att göra smoothie, skära kakor och plocka av och fram. Inte så mycket intressant kanske.

Snart ska jag dra på mig lite finare kläder, fixa iordning och ta en promenad i det vackra vädret. Solen skiner och plusgraderna åker uppåt, lovely.


SATC AND SJP


Bild:
http://www.elle.se

Jag tyckte att Sarah Jessica Parker sa att hennes stil var totalt olik Carries? Visst, en gnutta nertonat, men du så fint och jag tycker iallafall att det var likt något Carrie skulle sätta på sig. SJP ifrån Oscarsgalan var det.

Bara jag som blir sugen att ligga en hel dag och kolla på SexAndTheCity, äta något gott och bara vara?

i am missing you all


Simon & jag.


Elin & Jag



Tova, Micaela, Jag

Jag saknar mina nära & kära där hemma. Tog bilderna som låg på mormors dator men Beatrice, Ida, Malin, Henke, Julia, Jenny, Emelie, Therese och alla andra som jag bryr mig om. JAG SAKNAR ER MASSVIS.

DAG 6

Frukost. Tidiga mornar, tidigt slutar man också. Det är väll inte det mest spännande, fyller på buffé och sådant. Fick ett tjockt kuvert med en massa papper angående Hotell-SM. Så idag består mest utav en massa studerande på det. Annars är våren på g här nere, nästan iallafall.

Men snart ska jag gå ner till bal-affärerna här nedanför och börja prova ut vackra klänningar. Jag är så förvirrad just nu, ville ju ha en som gick ner i ryggen, men tydligen går de knappt att få tag på längre. HAR NÅGON TIPS PÅ VAD JAG SKA HA FÖR BALKLÄNNING? & FÄRG?



Lloret de mar, Barcelona, Spain





Härifrån snö-slasket och molnigheten går mina tankar till sommar, spanien, havet och bara ben. Annars sitter jag på biblioteket i Halmstad, som förövrigt är grymt. Sen ska jag läsa tidningar och äta en semla. Ikväll är det tv-kväll. Intressant söndag?

over and all, i think we did a good job

Jag är ju en sån där morgonmänniska, men inatt kommer jag att vara vaken ett tag till. Tänker klippa, klistra och fota. Jag och Annika Norlin. Ja, från högtalarna alltså.

P.S. Jag såg på Melodifestivalen trots allt, tro det eller ej. Det var väldigt ljummet och tråkigt. Ejendals Arena såg också ljummen och tråkig ut. Inte såg jag någon ifrån staden heller. Tråkigt.


NY fashionweek


Bild:
http://www.icanteachyouhow/ to do it

Visst är det skönt med räkmackor och ta det lugnt långa dagarna. men.. jag skulle då inte tacka nej till champagne, vackra vänner och tusen massa dans. det här är visserligen ifrån NY, jag skulle nog föredra något varmt land.

ta mig till spanien & sommar igen.

Im gonna get dressed for sucess




Bilder:
www.elle.se jimmy backius och sara b.


Fina grejer. Det här känns riktigt som min stil (förutom örhängena).

Nu ska vi iväg på någonting spännande och kanske fynda också. Och sen om jag orkar, ja då går jag till biblioteket och kopplar upp mig på deras trådlösa internet och köper något gott att äta och gör om min bloggdesign.

DAG 5

Vi har däckat helt totalt här i lägenheten. Tror att det är vädret. Ser nästan ut som uppe i Dalarna. Suck, jag som skulle ner hit till vårvädret (eller iallafall snöfritt!). Sista dagen som städerska, känns som att det har gått fint. Nästa vecka ska jag städa. Men först, helg-ledigt. Ska ta en tur ut & fota fina staden så jag kan visa er (trots blask-vädret).

PUSS


Försvarets RadioAnstalt - Lagen



Det blev en lång text, läs om ni känner er intresserade. Kände mig lite motiverad och tänkte visa lite utav min politiska sida.


Angående FRA-lagen, jag satt och läste lite hur en utav de grupper som finns på Facebook som är emot FRA. Nu är inte jag världens mest pålästa på ämnet, men tänkte ändå uttrycka mina åsikter. Visste ni att FRA (Försvarets radioanstalt) har funnits bra mycket längre än förra året? För efter att ha läst på forum på Facebook låter det inte så på alla människo. För Sveriges säkerhet bedriver FRA signalspaning, dvs att de lyssnar igenom etern för att se till att inget hot kommer mot Sverige. Om man ser tillbaka, så kan man se att detta är väldigt nödvändigt t.ex. under 2a världskriget. Tänk om ett 3e världskrig sker? Alla baser kommunicerar ju inte igenom etern direkt längre, utan den mesta kommunaktionen sker igenom kablar (internet, telefon osv.). Då står vi där oförberedda utan FRA-lagen.

Känns det helt omöjligt, att Sverige skulle kunna bli attackerade? Men det känns möjligt att vi skulle få en aggresiv ledare och ett försvar som tillbringar sin tid med att avlyssna Sveriges befolkning.

Sedan är det klart att jag förstår skeptikerna. Visst ska man granska och ifrågsätta allting nytt. Och visst finns det negativa effekter, om vi nu skulle få en "ond makt" i Sverige så skulle de kunna uttnyttja det.

Men... Om vi nu fick en ond makt i Sverige, tror ni inte att de ändå skulle uttnyttja det? Olagligt eller lagligt? Följde Hitler (antar att det är någon sådan person ni refererar till "ond makt.) alla lagar? Och om en sådan ledare tar sig till makten tror jag ändå att de kan ändra fort i lagarna.

Det alla är rädda för verkar vara att "Storebror ser dig" och att ALLA ska bli avlyssnade. Nej, för det första avlyssnas inte inrikes-kommunikationen och dessutom, tror ni att de sitter och avlyssnar alla samtal och läser igenom dina privata mejl till din fru, son, syster eller älskarinna? Det finns ingen anledning! Det finns även regler/lagar hur de får öppna mejl och hur de behandlas efteråt.  Dessutom, vad är det du har att dölja så mycket för "Storebror"?

DAG 4

Då har jag snart klarat av en hel arbetsvecka på hotellet. Hittills känns det riktigt fint. Idag fick jag sluta ganska tidigt, sedan har vi inte gjort så mycket. Tog oss ut på en liten promenad och kikade lite i affärer och smått, hittade dock inget idag. 
Imorgon börjar helgen iallafall, då ska jag glida runt här nere och göra en massa kul.

 
Bild: http://www.nelly.se.

Just nu letar jag efter en stor väska. (Ja, jag vet älskade att jag har för många redan). Jag vill ha en som är stor nog för att få med datorn på något behagligt vis överallt. Men så måste den vara snygg också.. Synd nog så är den är för liten.


Vinterland!!!



Vilken chock jag fick. Det var ju vår i förrgår? DN, ni har lovat 5 + till helgen...

DAG 3

Fin dag! Fick sluta tidigt idag, 13.00. Idag har vi varit ute på promenad över andra sidan Nissan. Besökte biblioteket, fick med mig två skivor hem med "Hello Saferide" och "Perishers".


Sedan svängde vi förbi lite affärer och jag fick med mig en kavaj hem


 Avslutade våran fina dag med raksmörgåsar och lite blåbärspaj.

DAG 2

Jag fortsatte med att vara på städ. Gick bra, fick sluta lite tidigare + att jobben var lättare. Ändå dampade jag rakt ner i soffan med god mat och kollade tv-serier resten av kvällen. Man blir grymt trött av att bara jobba. Men visst slank lite pilates in. Grymt avslappnande och skön träning.

jag antar att bilderna dyker upp till helgen, då jag (förhoppningsvis, har ej fått schema) är ledig.



DAG 1

Då har jag gjort första dagen på min praktik av 20. Nu är jag helt trött i huvudet och i kroppen. Efter jobbet gick vi ner på centrum, köpte hem svarta pumps och gråa chinos. Tack mormor! :*
7½ timmar blev det gjort idag, vi får se hur morgondagen blir. Kanske orkar jag fota litegrann då?




Morgonrock & blomma i håret...

Dag 0?

Ja, imorgon börjar dag 1 på praktikveckorna (utav 20 stycken). Ska börja med att städa, spännande.. Börjar klockan 9 så det innebär ju sovmorgon. Tänkte lägga ut någon bilder hur fint jag bor här söderut.







Sunday morning.

God morgon! Nu siiter jag hemma hos min mormor och har precis ätit halva frukosten. Det är fint här, jag ska visa er när jag har snott åt mig hennes kamera (min blev för mycket att släpa på). Jag har hämtat mig efter förseningarna igår, det var inget glatt inlägg då.
Här tycker dom att det är kallt, värsta vintern. 9 minus, och kalt på marken. Det är ju vår?


Nu: äta upp frukost och ut på promenad i halmstad. även besöka stället där jag ska jobba.

Ikväll: söndag = tv-kväll igen! gossip och oth har ju börjar igen. :D

The City


Bild:
The city

Jag kikar på The City. Lite ytligt, lite gulligt och mycket tidsfördriv.

SJ, SJ...

Jag blev chockad för några veckor sedan när ett SJ-Intercity tåg kunde vänta hela 30 minuter, jag tänkte "Kan grisar flyga? Har helvetet frysit till is?" Nja, nu håller sig grisar på marken och helvetet brinner som vanligt. Och SJ kan inte vänta 10-15 minuter, så istället sitter jag på Centralen i två timmar. Skönt SJ, att allt är som vanligt igen!

Fin Alla hjärtans dag-hälsning förresten, SJ! Vem vill inte sitta på centralen ensam, utan internet och inga cash på bankkortet? Äh, det är ju tufft det där, med att vänta.

Det enda som är skönt är att jag får åka X2000 igen (läs, internetuppkoppling). Inte snabbheten, nej, för nu åker vi saktare än Intercity. Hoppas dom bjuder mig på en macka på hemvägen åtminstone. Två timmar, man tycker ju att det borde gå fler tåg mellan Sveriges två top tre största städer?

Nej, nu får ni ett stort minus ifrån mig SJ.

Happy Valentines Day :*

Just nu sitter jag på SJ:s trådlösa internet och lyssnar på Melissa Horns fina musik, dricker té och är smått försenad. Snart ska jag nog byta till Lars. Alla låtar stavas k ä r l e k. För det är ju alla hjärtans dag. Så, 60,8 mil ifrån dig älskling skickar jag en kyss.  Även till alla mina fina vänner och min underbara familj.



Well,

En dag där jag har hunnit bocka av massvis med saker i kalendern. Imorgon bär det av för ännu ett stopp, Halmstad. Där stannar jag hos min mormor och jobbar i fyra veckor. Stoppet därefter blir stockholm....

Idag har jag:

* varit hos min frisör b. fönat, färgat, klippt.
* lunchat
* middag, för min kära farfar har hittat hem
* övningskört

Nu kryper jag ner i sängen. God natt.


It started just like love should,

Efter en vecka med behandlingar, dags för en sista. Min hårfärg ska få sig en omgång.


Får pedikyr i Talinn..

En vecka senare..

Inte visste jag att man kunde vara såhär slut efter att ha slappnat av i en hel vecka? Nu har vi kommit tillbaka. För att sammanfatta veckan: god mat, manikyr, pedikyr, massage och promenader. Och vila. Nu ska vi fortsätta på det spåret.
Efter att ha tröttnat lite på moules marinieres, tourneadou med kokos och äpplesås och övriga smaskiska rätter blir det pommes och hamburgare. Man kan väll inte leva flott varje dag?

Vackra vinter


Bild: Leksand


Hejdå Leksand i fem veckor. Just nu sitter jag hos farmor, ska snart dra oss ner emot busstationen för att ta oss till båten som ska ta oss till Talinn. Hoppas ni har det fint här hemma.

Det här är ingen vanlig dag!

Nej för det är Simons födelsedag.<3 (och samernas nationaldag). 19 år fyllde han idag iallafall, eftersom att han är en sjukling väckte jag honom en stund med ingefärsvatten. Ingen feber hade han iallfall, vi får se om han orkar med middagen ikväll.

Men ett STORT grattis och massa pussar till älskling<3

Fredag-morgon

Sista skoldagen på fem veckor, känns ju inte helt fel. Imorgon drar jag till Talinn & bara tar det lugnt i fem dagar. Kom hem en dag tidigare så det kändes ju hemskt skönt. Förresten har jag en nyhet, den 14 mars åker jag och en till tjej och tävlar i hotell-SM. Spännande med tävling igen. Nervöst bara, efter att man vet pressen som det innebär.


DAGENS PLANER.
Skola (Engelskaprov, samhäll, hotell). Avslutningsmiddag. Till gävle. Sova.

jag älskar den här stan (?)


Onsdag.

Dusch. Middag - biff med auberginegratäng och vitlökcremefraiche. Nachos, guacemole, semestersvenskar. Martini. HR3. Baren. 2 för 1.

Ha en fin kväll.



Some boys take a beautiful girl
And hide her away from the rest of the world.

I wanna be the one to walk in the sun.
Oh girls, They just wanna have fun.

I come home in the morning light
My mother says, "When you gonna live your life right?"
Oh, momma dear
We're not the fortunate ones 

Oh girls, They just wanna have fun.

Baby there's no other superstar

Livet är bra fint. Fast det är bra lätt att glömma bort när världen kan verka så där fasligt mörk. Det är väldigt lätt att glömma bort hur mörk världen kan vara när den är väldigt ljus. Tänk om man bara kunde pussa någon på kinden så att man kunde dela med allt ljus till den också.
Älskling, när hjärtat gör ont glöm inte bort att det finns så många som kan sätta plåster på det onda.


Ibland går vi inte ihop, jag och ord. Mina tankar kan så mycket, men ibland verkar orden bara flyta ihop. Här har ni tankar, se det inte som ord.

Eskilstuna


Har suttit i en frisörstol hela dagen.

Då var det dags.

Dags att klippa av håret då! Syns med bild sen. Puss

My mama says 'when you're gonna live your life right?'



Må vara en utav dom bästa serierna jag har sett, Gossip Girl. Men frågan är varför en människa kan försöka starta en liknande blogg i Leksand? Hände för ett år sen, händer tydligen igen. Ge upp! Och poängen med en sådan sida är väl.. låt se? Skvaller! Lösenord ska visst inte vara det bästa då.

Puh, nu laddar jag med massa glad musik. Får mig att längta inför onsdag.

Funderinger på ett tåg.

Sitter på ett tjugo minuter försenat tåg. Bättre än väntat, trodde vi skulle bli kvar hela natten. Tydligen någon gasläcka där i Borlänge. Något som jag tycker är mysko, är att mitt liv har börjat ställt sig efter min kalender. Skrev in fel tider på tåget 17.20 - 19.00. Tåget blev 10 minuter försenat och dök upp... 17.20. Nu är vi försenade och anländer... 19.00. 
Konstigt. Eller bara en slump.. kanske..

Love you for a day, (Hate you for a week).

(Lyssnar på min skiva som jag fick av S efter hans londonresa. jag tog dom ur ditt skåp älskling. & din mobil är här.)

Rutinerna är ganska borta hur mitt liv för tillfället. Idag beger jag mig söderut, för att resa iväg tidigt imorgon. Packningen är med, och likaså pluggandet. Bara för att man är ledig mycket betyder inte det att man inte hänger med. Man måste bara ta mer eget ansvar.
Så, som vissa skolor har. Mycket eget ansvar, jag skulle hantera det så mycket bättre. Dock, är det väll ett fåtal personer som kan göra det. Jaja, hursomhelst, imorgon kommer mitt hår att vara mycket, mycket kortare. Läskigt, men skönt.

Mycket på gång, som vanligt.

Vaknade senare än tänkt, men har hunnit med att göra klart en massa skolarbete ändå! Duktig mig. Idag är det söndag - resdag. (Som att alla dagar inte är det?). Men idag ska jag åka till falun och sedan upp till Leksand & parkera mina saker.


Vecka sex. Min sista skolvecka på 5 veckor.

Måndag - Skola (engelska, turism, svenska), Syo-snack om framtiden, åka ner till avesta igen.
Tisdag - Eskilstuna och sitta hårmodell.
Onsdag - Skola (Hotell, Religionprov, Alkoholservering, Hotellfördjupning), utgång i leksand.
Torsdag - Falun och varva ner.
Fredag - Skola (engelskaprov, samhällskunskap, hotellkunskap), Middag med avsmakningsmeny. Älskade fyller 19 år.
Lördag - Åker till Talinn på kryssning med farmor.
Söndag - Kryssning.

RSS 2.0