chianti, barola, amarone



igår låg vi och pluggade italienska viner i solskenet. det slutade mest med hjulningar, jordgubbar och kubbspel. imorgon är jag ledig. istället för gymnastiken ska jag ut och gå på morgonen & så ska jag jobba med gudiningen hemma (om två veckor ska jag guida en hel buss på svenska och ENGELSKA)

idag ska jag ut till texaz och rida. imorgon ska jag ut i avesta för första gången på många många veckor, till och med månader kanske. nu ska jag göra prov och höra betyg.
PUSS

sömnlös natt, tidig morgon


lite såhär känns det

mina ögon värker. minns inte sist jag var så här trött i ögonen. nu ska jag till skolan, ha två lektioner, hål och så en lektion. ovärt? jo litegrann va. om en månad sticker jag och elin till götet, det blev impulsbiljettköp igår. precis som det ska va sa vi. vi åker måndag efter peace and love ...

och igår grillade jag & mina vänner. sen spelade vi kubb och sen kikade vi fotboll. jag orkade första halvlek sedan gick jag hem.

idag ska jag väll plugga. och det ska jag göra i sängen med sex and the city på tv:n och popcorn i handen. nu skiner solen.
PUSS

en helt vanlig dag eller någonting sådant

inatt har jag inte sovit något vidare alls. har mest vridit och vänt mig för min rygg har pajat. det börjar bli bättre iallafall. igår åkte jag till mora och dagen blev genast lite bättre.
just nu vaknar jag till håkan, har klädproblem och ska fixa naglarna. måndagen blir full av hål och lite prov där imellan. vad som händer efteråt? beror helt på vad jag orkar.
vi hörs i eftermiddag, ha en bra måndag.
PUSS


en dålig dag

jag har inte så många dåliga dagar (ni vet när det mesta går fel och man bara vill gräva ner sig under täcket och bara låta dagen försvinna) men när jag har en, då har jag en. idag är en sådan dag. det värsta är att det är så underbart väder och jag skulle helst vilja gå hela långa strandpromenaden i solskenet med en stor glass tillsammans med någon person jag tycker om.

men det här är en dålig dag så det kommer inte hända.

nytt i garderoben


beställde lite fint till sommaren idag. ett par slappa jeansshorts, en grå jacka, ett par svarta slingbackspumps och en blommig sjal. inte brände det mycket i plånboken heller.

godnatt sov gott osv


puss

nyligen hemkommen från jobbet, fick sällskap hela läskiga vägen av två av mina fina klasskamrater.

igår var jag på schlagerkväll hemma hos min vän micaela och där fanns även malin, tova och emil. det var mysigt. mer än hälften av låtarna kan jag inte ens förstå att någon har skrivit, och en annan var en sådan kopia så att man kunde sjunga med 70 % av låten.

nej nu lockar sängen, måste ju vila ut så jag orkar med jobbet imorgon också! natten spenderar jag på hotellet.
men vi hörs ju innan det. ta det lugnt ikväll!
PUSS

PEACE AND LOVE DAG 2

image304 image306
Bild: Kent & Sex Pistols

Fredag
Billie the Vision and the Dancers
Clutch [US]
Crystal Castles (CAN)
Dark Tranquillity
Difuntos Correa [CL]
Eldkvarn
Ellis Hooks [US]
Jill Johnson
Jim White [US]
Jive
Jondo (DE)
Ken
Kent
Kristian Antilla
Lasse Lindh
Looptroop Rockers
Mikael Wiehe & Ebba Forsberg
Millencolin
Pascal
Promise and the Monster
Saigon [US]
Sex Pistols [UK]
Stefan Sundström
Stiko Per Larsson
Supersci
Suzanne Vega [US]
Takida
The Haunted
The Hellacopters
The Waterboys [UK]
Thåström

det var inte så jättemycket band på fredagen, men det är några andra utöver dom markerade som jag är småsugen på att se också.

några tips på band fredagen då gott folk?

göteborg, españa, festival

Jag har så mycket roligt planerat dom kommande månaderna! för det första blir det Peace & Love om bara en månad, helgen efter det så, förhoppningsvis, åker jag och elin en weekend till göteborg. (resten av sommaren är väll mest jobb) och när vi kommer tillbaka till skolan så sticker vi antingen till Barcelona (hoppas, hoppas, hoppas) och bor på en vingård eller så åker vi till Paris och glider omkring där.


Hursomhelst, så här mycket roligt har jag nog aldrig haft för mig. I och för sig så här mycket har jag nog aldrig jobbat förut heller.



163929-302
Bild: Jag i Grekland förra året

163929-301
Bild: Jag på avenyn i mars


22 maj var det

image300
Bild: en blomma som satt utanför skokloster slott

jag skrev ett inlägg imorse som började med "jag har egentligen inte tid.." tydligen hade jag inte det för det hann jag inte ens skicka iväg inlägget. så. idag har jag inte ansträngt mig alltför mycket om jag ska vara ärlig. vi fikade med spanskagruppen och våran härliga lärare. pratade om resan vi gör i september.

nu ska jag snart ta mig hem till avesta och där ska jag träffa några av mina efterlängtade vänner och sen blir det sovmorgon imorgon, har ställt in massa lektioner så jag är ledig från skolan. det blir upp och jobba istället.

PUSS


ge mig nåt som tar mig någonstans

vilken god morgon, jag vaknade med ett uselt humör. det bara kom sådär. blev på bättre humör efter att ha varit vaken ett tag, eftersom jag inte har något att vara på dåligt humör för?

nu lyssnar jag på en gammal skiva med håkan. nu ska jag slänga på mig en jacka (för det är kyligt trots att solen steker) och ett par skor och glida till skolan. där ska jag fixa käk till alla som känner sig frestade att äta.

PUSS

saknad

tillbaka, lite senare än planerat. vi har pratat en massa strunt, kikat på andra avenyn och spelat galenpanna. är fortfarande lite speedad så jag tänkte varva ner med att skriva en rad.
imorgon ska jag stå i ett kök, som jag gör en gång i veckan. hade tänkt åka hem och hälsa på alla (jobbar hela helgen nämligen) men det blir alltför sent. torsdag däremot, då planerar jag att åka hem och få träffa alla en sekund. åh vad jag saknar er!

image299

samhällhotellsvenskaengelska

idag, mitt ibland alla lektioner och hål, gick jag och elin och åt tvårättersmiddag, ettorna hade öppet så vi passade på. gott som tusan var det. ingen kamera med, så inga bilder men det var grymt med mysigt faktiskt.
om en stund ska jag kika över till grannarna och spela spel och litet sådant mysigt. åska skulle det göra ikväll säger dom. tur att man är en sådan som gillar åska då.
PUSS

image298


skor, tröjor, ringar

image293
Ring, H&M.
image294
Body, Gina tricot.
image295
Blus, Vero moda
image297
Skor, H&M


Lite saker jag införskaffade mig förra veckan och i helgen. Kvar på kontot, cirkus 150 pix. Tydligen fick jag mig en lön idag också. (det går bra nu!) fast inte tillräckligt bra, jag behöver en ny dator. Nu på en gång tack! Och gärna ett nytt objektiv. Och en ny blixt också. Men det får vänta ett litet tag till.
PUSS


skokloster

image289
Bild: hemma hos faster

helgen spenderades i skokloster hos min faster, hennes man och deras hund. mycket mysigt blev det. vi kom hem runt 9 igår och kikade på sanningens ögonblick och åt popcorn.

idag händer inte så mycket. hade tänkt redigera lite, men datorn är så seg. annars ska jag nog sätta på lite sex and the city och plugga lite inför np.

PUSS


regn över mälaren (snö över siljan)

själv sitter jag under ett takfönster och hör regnet slå emot, dricker hallonsoda och lyssnar på ain't no sunshine. tydligen snöar det i leksand. ganska rejält. idag har vi varit vid slottet och fotat. och bakat en moussetårta.
ikväll blir det grillat och kika på någon film förmodligen. imorgon ska vi kika förbi uppsala stad och hinna med lite shopping.

ha en fin lördag
PUSS

the snow is falling :S

DET SNÖAR! jo, på riktigt. bland rengdropparna singlar små snöflingor ner. helt otroligt. förra veckan gick jag i korta shorts och linne och åt islgass och ändå var det för varmt. nu snöar det :O

jaja nu förtränger vi det hemska, det är morgon och jag är färdigpackad. ska äta en stor nyttig frukost så jag klarar av att springa fort idag. fasiken vad fort jag måste kunna springa.

en av mina sambos var så söt idag och lämnade en överraskning till min och den andra sambon på köksbordet. en geisha och en twix. det var så sött tyckte jag.

image288
Bild: min roomate.

sena kvällar, långa shoppingrundor

sent är klockan, men jag har sovmorgon imorgon. idag var jag med min barndomsvän jennifer till borlänge. jag hittade en klänning, en blåvitrandig body, en ring och sen lite hemligt. bilder dyker upp efter helgen, eftersom jag ska fota hela dagarna. ja så är det.
imorgon, eller om 20 minuter, är det sex månader sen jag och min fina pojkvän träffades. ett halvt år alltså. förutom det så ska jag springa fort imorgon. lite för fort. alltså, konditionstest. jag har laddat ...

vi hörs imorgon
PUSS

PEACE&LOVE dag 1

image286 image287
Bild: Miss Li och Mando Diao

Jag är så jäkla laddad inför årets P&L ska ni veta. Jag sitter /som många gånger tidigare/ och lyssnar på håkan och drömmer mig iväg. Tänkte lägga upp alla dagar och markera vilka artister jag ska gå på.
Om ni har några tips på någon annan, släng upp en kommentar vet ja!


Torsdag

Alice in Videoland
Amanda Jenssen
Andi Almqvist
Anna Järvinen
Cansei De Ser Sexy [BRA]
Entombed
Hardcore Superstar
Hurriganes [FIN]
Hästpojken
In Flames
Jason Mraz [US]
Kaizers Orchestra [NO]
Lillasyster
M A Numminen [FIN]
Mando Diao
Manu Chao [FR/ES]

Markus Krunegård
Melissa Horn
Miss Li
Opeth
Organismen
Petter
Pugh Rogefeldt
Sahara Hotnights
The (International) Noise Conspiracy
The Hives
The Pigeon Detectives [UK]
The Wombats [UK]
Those Dancing Days
Timo Räisänen
Vanity BLVD
Wolf

tempranillo, ganacha, navarilla, rioja, cava ..

då sitter jag i skolan 35 minuter innan skolan börjar. försöker plugga en massa ekonomi och spanska viner. det flyter på. det är förresten så min dag ser ut. prov i båda ämnena. annars blir det nog en hemmadag ikväll.

vädret försvann nu "varnar" dom för snöblandat regn till och med! tur att jag flyr söderut i helgen. skulle inte kunna längta mer.

PUSS


mitt i veckan

lite trött trots allt. det vart en tidig kväll igår, förmodligen för att jag och jennifer var hurtiga och ut och sprang. sen var jag totalt död. idag ska jag stå i köket, och göra något riktigt gott. för allt vi har idag är gott. mh. sen blir det mest plugga järnet skulle jag tro (spanska viner-prov och ekonomi-slutprov)

idag har jag en väldigt tråkig outfit (brukar bli så i köket) så jag slänger upp gårdagens.

image285

tröja, cheap monday. kjol, indiska. klocka, pappas gamla.

typ världens segaste dator

jag har en seg dator. inte lite seg heller. ljudet hackar och ligger minst 5 sekunder efter. att öppna en bild tar 10 sekunder. minst (lite mer nu när jag har en bättre kamera). jag kan inte förstå hur den blev såhär? bara en dag sådär plötsligt. i november tror jag att det var också.

p.s. blir inget gävle i helgen. det blir skokloster. jag är lycklig. jag ska fota så jag dör. typ. sen ska jag lägga upp alla bilder här. så ni också får njuta av hur vackert det är där.

image284
jag tror jag har börjat samla på armband. kan inte låta bli dom.

np

så vart det tisdag. min kamera har kommit, så jag springer mest runt och tar kort hela tiden. det ska jag fortsätta göra idag, efter en hel dag med nationella proven i engelska. wish me luck! mitt hår är rakt idag och så ljusade vi upp det igår också, så nu är jag lite ljusbrun. nej, dags att äta frukost och klara sig igenom en provdag
Ciao!


idag far jag runt hela dalarna

det här är en bra dag. det händer väldigt mycket roligt idag, jag åker till falun och hinner med lite halvtimmes-shopping. (jag skulle behöva så mycket mer!) sedan åker jag till hedemora, hälsar på min favoritfrisör och kanske får håret färgat. sedan kommer jag hem och hämtar min kamera!!!!!

helt underbart. imorgon ska jag göra prov i fem timmar (nationella engelska A). men det tänker vi inte på nu. solen skiner och jag är glad.
PUSS

image283
det här är alldeles där min far bor, för dom som inte vet. här vill jag planera en massa grillkvällar i sommar och bara njuta av utsikten. ni är väll på?

The ark såg jag för första gången

gårdagen började med en massa sol, glass och titta på fotboll. sedan jobbade vi på en stor middag. det slutade med att vi fick se the ark. som förresten var vid fotbollsplanen och köpte glass också. lakritspuck köpte ola salo, om ni ville veta.

idag ska jag ta det lugnt (städa, plugga, tvätta) en tråkig dag. men min älskade kommer och gör den mycket roligare. imorgon, då ska jag till tandläkaren och så förbi min bästa vän på salongen, sen ska jag hämta min efterlängtade kamera.

ha en bra söndag
PUSS


image281
sol, barfota och loka

image282
the ark, ejendals arena

glasslokablommigt

man kan inte lägga in bilder. thats to bad, jag som tänkte lägga in en skitsnygg blommig klänning från topshop. bara för att säga att jag vill gå i vackra klänningar hela dagarna i den här värmen och äta glass och dricka loka.

istället har jag ett par korta svarta shorts och en beige tröja på mig. så ska vi sticka ut i solen, glassa och kika på när b och alla spelar fotboll. sedan ska vi serva 2300 personer från clas ohlson. dom fyller ju 90 i år.

ikväll vet man aldrig vad som händer! antingen kommer jag hem trött och sällskapar med datorn och bloggar. eller så dansar jag borden. eller så fortsätter jag bara glassa med vännerna. vad som helst kan hända.
ha en überbradag i solen mina vänner!
PUSS

fredag, och högsommarvärme

jag vet inte vad som hände med vädret. nu skiner solen underbart igen. och härligt varmt är det också. jag åt frukost ute på balkongen, ostochchampinjon-omelett. om två timmar börjar min skoldag som består av 1) sitta vid ett datorprogram och lära mig bokningssystem. 2) springa eller utföra någon annan rolig fysisk aktivitet. det lät ju inte alltför jobbigt. inte alls faktiskt.

sen ikväll jobbar jag, och får se om jag orkar träffa några vänner när jag kommer hem vid 23. imorgon ska jag sova och sedan jobba då också. om jag inte bestämmer mig för att åka hem. om kameran kommer. hm, vi får se.
PUSS


daimnougatkrossmjukglass

idag sken solen helt underbart. vi avläste 35 grader. (i solen då). jag hade två lektioner och slutade halv elva. så idag har jag ätit glass och suttit ute på en balkong i solen.
så första dagen i år, precis som för min vän micaela såg jag, så var jag barbent. insåg att jag behöver en massa klänningar och kjolar om jag ska klara av den här  värmen. jag kan avslöja att jag är inte alls för mycket för den svenska kvalmiga sommaren. föredrar varma somrar vid medelhavet och svalkande vindar och havslukt.
PUSS

daimnougatkrossmjukglass

idag sken solen helt underbart. vi avläste 35 grader. (i solen då). jag hade två lektioner och slutade halv elva. så idag har jag ätit glass och suttit ute på en balkong i solen.
så första dagen i år, precis som för min vän micaela såg jag, så var jag barbent. insåg att jag behöver en massa klänningar och kjolar om jag ska klara av den här  värmen. jag kan avslöja att jag är inte alls för mycket för den svenska kvalmiga sommaren. föredrar varma somrar vid medelhavet och svalkande vindar och havslukt.
PUSS

uppe med tuppen

ja, igår var jag uppe halva natten och tvättade så idag är jag lite för trött. men idag ska jag stå i köket och göra något smarrigt som ni kan komma och äta. vi har öppet varje onsdag 11.45-13.00. 3 rättersmiddag för 90 kr. inte illa va?
efter skolan ska vi förmodligen hämta några möbler och fint till mitt "nya" rum. sen blir det väll mest mys överhuvudtaget. är ju som sagt inte så pigg. imorgon är kul. då slutar jag redan klockan 12. fin vecka
PUSS


SNART MIN!

image279

då har jag inhandlat mig en ny kamera. en bra kamera. en riktig kamera. damn it vad jag ska fota fint nu. 6000 :- fick jag pröjsa för kamera, minneskort och en väska. om 2-6 arbetsdagar ska den tydligen vara i min ägo. fy vad glad jag är nu!

idag har jag varit solidarisk.

jag har slitit som ett djur (eller något) och gjort rent uppe på våran vind. nu ska min arbetsgivare (mamma) ge 100 kronor för mitt slit, som skänks till en skola i Uganda. Fint va? hittade mycket tjusigt på vinden. fina glas. fina tallrikar. fin jacka. och übersöta klänningar med underbara blom mönster. synd på klänningar dock, för dom var mina för ungefär 10 år sedan. nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch.
PUSS

sanning.. och konsekvens(er)

igår kikade vi på sanningens ögonblick, jag förstår inte hur folk kan ställa upp i ett sådant program överhuvudtaget.
en kille avslöjade för sin tjej att han hade varit otrogen. om man har sådana hemligheter, borde man inte åtminstone berätta det för sin flickvän innan programmet?

tänk vad folk gör för pengar...

sunnyday and a lot of ice cream

idag spenderades hela förmiddagen i sängen, halvsov och kikade på tv till och från. sedan har det ätits stor frukost och städat lägenheten litegrann. en promenad ner till noret och magnumglassätning hände också.
imorgon är det skola, och jobb. försöka höra av mig så fort jag får en minut över!
PUSS

Håkan Hellström - Långa vägar

image278

När jag var en pojke, gick en motorväg utanför fönstret
och varje bil förde med sig löftet om att var möjligt någonstans längs med

Två vänner stal en bil för att ta sig ut på landet
dom skulle ta sig lite ledighet, körde runt på LSD
och småpratade om vädret
Den ene såg älvsborgsbron fortsätta i evighet
Den andre fyller 33 i högsbo fängelse
Allt e så enkelt när man börjar, långa vägar

Varje dag på busshållplatsen hon kunde säga allt med bara blicken
du är bara ett ansikte i mängden.
när vi sågs häromdan i trängseln
och du prata som om du vart en vän, men du hade inga alls
när du var populär och över allt,
för långa vägar sen, för långa vägar sen
på en regning busshållplats
jag skulle bli något i stan över en natt

Stockholm började närma sig slutet
jag andades in det ruttna spelet
och sen ut med det
jag såg några  år gå förbi, jag såg hjulet som  jag var ett kugghjul i
jag såg vänner från 90 försvinna ner i dyn, jag såg skyskrapor försvinna upp i skyn
Jag såg ut genom fönstret och såg Mariakliniken
jag såg ner, sen bort, och såg kostymer jaga grönljusen, jag såg nog själv ägget och
tänkte jävlar jag kommer göra mig så jävla illa här...

Jag tror det var daniel som sa
jag visste att du skulle komma tillbaks
tillbaka till stan som en nattfjäril mot ljuset
tillbaka till knarket, och jag stod där med ögonen slutna
så som man gör inför långa vägar

uppe i leksand igen

då sitter jag uppe i min lägenhet igen. har nyligen duschat och målat mina naglar. korall. det är ju vår? idag var jag  i västerås och gjorde lite shopping. det blev en vit slapp tshirt med knappar fram. jättesöt var den. sen åkte jag och jobba och det gick. skit. men, en dålig kväll bara. allt flyter på annars.
fick idag ännu ett erbjudande om jobb i sommar. man tackar ju knappast nej.

imorgon möter jag upp min pojkvän i rättvik så ska vi göra oss ett andra försök att shoppa tillsammans. i sågmyra, på lager 157 också. jag brukar hitta några riktiga fynd där.

om ni har tur får ni se fina bilder på mina (förhoppningsvis) underbara inköp.
ha det underbart.


1 maj

nu är det snart sommar, och jag kan inte längta mer. nu vill jag uppdatera hela min garderob och sedan gå klädd i korta shorts och solglasögon hela dagarna. men jag får vänta en stund till. idag har jag egentligen inte gjort någonting vettigt. legat framför tvn mest. pysslat lite ute i stallet och sådant fint.
imorgon ska vi kanske kika förbi västerås och inhandla lite snyggt, sen ska jag jobba framåt kvällen. ha en fin torsdagskväll.
PUSS

RSS 2.0